Ads Top

Το Δέντρο του Άραϋ

Βασιλική Μπούζα

Θάνατος… 

Το εβένινο σκότος που αγκαλιάζει την ύπαρξη.

Κι αν σας έλεγα πως είναι η αρχή ενός επικού ταξιδιού;

"Συναίσθημα", το πρώτο μέρος της τριλογίας «Το Δέντρο του Άραϋ» του συγγραφικού εγχειρήματος του κύριου Μανώλη Σιμιτσάκη, όχι μόνο εισβάλει αλλά και ταράζει τις ισορροπίες στον κόσμο της Ελληνικής φανταστικής λογοτεχνίας. Μια εξαίρετη επιλογή για εφήβους αλλά και για ενηλίκους καθώς «ανοίγει» διεξόδους με κατεύθυνση προς παράλληλες διαστάσεις ενώ μέσω μηνυμάτων προς το αναγνωστικό κοινό επισημάνει φιλοσοφικές προεκτάσεις και έρχεται αντιμέτωπο με θρησκευτικές πεποιθήσεις στην πορεία για την ανεύρεση του υπερβατικού.

   Αγαπητοί αναγνώστες σας καλώ στην κηδεία του Φίλιππου. Να γίνουμε αόρατοι παρατηρητές στην μετάβαση της ψυχής του, την εγκατάλειψη του φθαρτού σώματος, την κρίση των επιλογών της ελεύθερης βούλησης, και την αναγέννηση του στο σύμπαν του Βίλβετ. Μια φιλμογραφική διαδρομή γλαφυρών εικόνων και αναπάντεχων καταστάσεων! Μυθικά περιβάλλοντα αρχαίων δοξασιών, άρτια σκιαγραφημένων από την πένα του συγγραφέα ενσαρκώνονται μπρος τα μάτια των ανυποψίαστων αναγνωστών, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον από τις πρώτες κι όλας σελίδες. 

 Ακολουθώντας την άκρη του νήματος της δομημένης αφήγησης, οι αναγνώστες θα συνειδητοποιήσουν πως καθώς εισέρχονται στον ανατρεπτικό λαβύρινθο των γεγονότων, καθημερινοί χαρακτήρες με «ιδιαιτέρες» ανησυχίες να ξετυλίγονται στην προσπάθεια να λύσουν γρίφους και ισορροπούν ανάμεσα σε δυο κόσμους τοποθετώντας τα κομμάτια ενός επικινδύνου παζλ στην κατάλληλη θέση. Η τραγική φιγούρα της Μαρίας Aγγέλου που παλεύει με τους δαίμονες της συγκλονίζει! Ένα κορίτσι με τσαλαπατημένα όνειρα αντιμετωπίζει την απόρριψη της θρησκόληπτης μητρικής φιγούρας και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η επιμονή του Γιώργου να κερδίσει την συμπάθεια αλλά και να διεισδύσει στα δίχτυα του ασύλληπτου μυστικού της, καταιγίζει στους αναγνώστες ένα ορμητικό χείμαρρο συναισθημάτων. Νεανικές ανησυχίες και υπαρξιά προβλήματα, αδημονία, ερωτικά σκιρτήματα, άφθονο αλκοόλ και ροκ διάθεση στις γειτονιές της  μοντέρνας Αθήνας.

 Θαρραλέο εγχείρημα η αρμονική συνύπαρξη μεταξύ μεταφυσικού στοιχείου και πραγματικότητας. Η δημιουργία και η χαρτογράφηση του «παράξενου» γοητευτικού οικοσυστήματος, και η τοποθέτηση της ιδεατής κοινότητας συγκλίνουν γύρω από το αρχέγονο σύμβολο του Δέντρου της Ζωής. Σύμβολο αφθονίας, ομορφιάς και σοφίας κατά διάφορους πολιτισμούς ανά την υδρόγειο. Επιτρέψτε μου μην αποκαλύψω τίποτα περισσότερο ώστε να νιώσετε την χαρά της ανακάλυψης!

  Κατά το κυνήγι της περιπέτειας και το ξέσπασμα της αναταραχής στο Βίλβετ, ξεχωριστοί ήρωες με ασυνήθιστες ικανότητες και κοινό σημείο αναφοράς την αφύπνιση από «τον ύπνο της λήθης» συμπληρώνουν την συντροφιά της Μαρίας ως απάντηση στα προμηνύματα κίνδυνου άγνωστου αποστολέα. Μέσα στο κείμενο γίνεται μια αρχική εισαγωγή –προσεγμένη παρουσίαση στις τέχνες πνευματικής έγερσης χωρίς όμως να λείπουν έντονες ατμοσφαιρικές στιγμές χρησιμοποίησης των υποβλητικών-σκοτεινών χαρισμάτων.

 Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι οι ποιητικές πινελιές κατά την εξέλιξη της ιστορίας. Σημείο αμφιλεγόμενο ανάλογα την οπτική γωνία του αναγνώστη. Θα μπορούσε να ήταν χωρισμένο το βιβλίο σε δυο τμήματα για να επιτυγχάνεται ταχύτερα η αφήγηση, μα θεωρώ πως τα σημεία που τοποθετήθηκαν τα ποιήματα "κουμπώνουν" ακριβώς στην στιγμή και το εκάστοτε περιγραφόμενο γεγονός δίνοντας έτσι  δραματικές νότες έμφασης στην ζοφερή μελωδία που συνθέτει ο συγγραφέας.

Τι περιμένεις λοιπόν; 

Είσαι θεός ή δαίμονας αν επιστρέψεις από το βάλτο των νεκρών; 

 Λατρεύεις τις υπερφυσικές δυνάμεις και προσπαθείς να "διαβάσεις" τις ενεργειακές αύρες των ανθρώπων; Η Επική φαντασία σε σαγηνεύει; Δεν έχεις παρά να κάνεις ένα μαγικό αναγνωστικό ταξίδι(το καλύτερο δώρο για τις γιορτές),να ακούσεις την "καρδιά" του Δέντρου Άραϋ να πάλλεται και τα φύλλα των ψυχών να παλεύουν καλώντας σε!

Σύντομα κοντά σας 
 η άποψή μας για το δεύτερο βιβλίο
"Πίστη"


"Συναίσθημα"
Το Δέντρο του Άραϋ

Ένα βράδυ ήταν αρκετό για να γνωρίσει η Μαρία τη μαγική υπόσταση τής ανθρώπινης ψυχής, την πραγματική ανθρώπινη δύναμη πέρα από κάθε θεό, μέσω του θανάτου της.
Μερικές ημέρες ως ψυχή ήταν αρκετές για να καταλάβει πως ο θάνατος δεν είναι παρά μια μεταμόρφωση, ένα στάδιο που μεταφέρει τις ψυχές των ανθρώπων στα φύλλα του Δέντρου του Άραϋ, στην απέραντη ύπαιθρο των ψυχών, το Βίλβετ. Τι ήταν όμως αυτό που την ανέστησε; Υπάρχουν κι άλλοι με την ίδια εμπειρία; Μπορεί κανείς να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο κόσμους και να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, σωματικά – φυσικά - ψυχικά, για να νιώσει ελεύθερος ξανά; Μπορεί να ταξιδέψει ξανά εκεί; Η μάχη μεταξύ της λογικής και των συναισθημάτων, του θεϊκού στοιχείου και της στεγνής πραγματικότητας δεν ήταν ποτέ καθορισμένη. Μήπως είναι όλα ένα τελικά; Το Α βιβλίο μιας πολυδιάστατης τριλογίας αναζήτησης και περιπέτειας θα θέσει τα πιο σημαντικά ερωτήματα της ζωής με τον πιο φυσικό τρόπο. βιβλια φαντασιας.

Περισσότερες πληροφορίες


No comments:

Powered by Blogger.