Ads Top

Κούφιοι Άνθρωποι - ΜπράΪσν Κίνυ

Στο σημερινό άρθρο θα κάνω ένα review για το βιβλίο “Κούφιοι άνθρωποι” (Hallow Men ,Οι υποσχέσεις του δόκτορα Σιγμούνδου, βιβλίο 1) από τον συγγραφέα Μπράιν Κίνυ (Brian Keany) .

Βρισκόμαστε στο νησί Τάναγκαρ , όπου κυριαρχούν οι απαράβατοι νόμοι του δόκτορα Σιγμουνδου , οποίος αποτελεί ηγετική μορφή της κοινωνίας. Οι πολίτες χωρίζονται μέσω του ταξικού συστήματος ενώ υπάρχει ένα τεράστιο άσυλο πλήρως επανδρωμένο στο οποίο φυλακίζονται κι υποβάλλονται σε βασανιστήρια όλοι οι παραβάτες κι φυσικά όσοι επιμένουν να ονειρεύονται ..Το βιβλίο μιλάει για το θάρρος που χρειάζεται κάποιος για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές συμβάσεις ..Ο Ντάντε ανήκει στην χαμηλότερη τάξη ,το παιδί των μαγειριών συναντά την Μπία , κόρη μεγαλογιατρών του ασύλου..Οι ζωές τους τελείως διαφορετικές όμως οι κοσμοι τους θα συναντηθούν μιας κι δυο ονειρεύονται κι μοιράζονται τις επαναστατικές ανησυχίες τους παρότι τους κατακρίνουν. Για αποφεύγεται οποιαδήποτε παραβατικη δραστηριότητα σύμφωνα με τον νόμο πρέπει στους νέους να χορηγείται ο Ιχωρ ο οποίος τους καθιστούσε άβουλα όντα χωρις πρωτοβουλίες κι κριτικό πνεύμα .Όταν φυλακίζεται ο Εζεκιήλ (ένας τρομαχτικός κακοποιός ) σύμφωνα με τις καταστάσεις που μπλέκουν οι ήρωες κι εξελίσσονται αρχίζουν να αμφισβητούν αν τις υποσχέσεις που αποτελούν βάσεις στην ζωή τους ..Αναζητούν την αλήθεια κι μπλέκονται σε μια περιπέτεια αναζήτησης της αλήθειας. Όπου αναθεωρούν τα πάντα καθώς ανατροπές συμβαινουν .Δραπετεύουν από το νησί κι συναντούν στην Μοϊτεερα ελεύθερους ανθρώπους σαν κι αυτούς ενώ υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν μαθήματα πνευματικής αυτοσυγκέντρωσης και πάλης ώστε να αντιμετωπίσουν το απόλυτο κακό με τις δυνάμεις τους

Αρχικά να πω ότι μου τράβηξε το ενδιαφέρον το εξώφυλλο . Σκοτεινό , γοτθικό να καλύπτεται από ένα πέπλο μυτηρίου που σε καλεί να το εξερευνήσεις καθώς αργότερα θα χαρείς να ανακαλύψεις πως πρόκειται για σκηνή που ξεπηδά μέσα από το βιβλίο . Πρόκειται για περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που κρατά τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι τέλους προσωπικά δεν βαρέθηκα ούτε στιγμή . Έχει στοιχεία θρίλερ ..Τρομακτικό άσυλο, ψυχασθενείς, βασανιστήρια για επιβολή νόμου . Η γλώσσα είναι λιτή αλλά δεν είναι απαραίτητα κακό μιας και ο συγγραφέας πετυχαίνει άψογα να σε μεταφέρει νοερά στο χωροχρονικό περιβάλλον που εξελίσσεται η ιστορία. Οι βασικοί χαρακτήρες εξελίσσονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου καθώς επίσης συνδέονται με έξυπνο τρόπο και κυριαρχούν ανατροπές που φλογίζουν την σκέψη του αναγνώστη . Ένα αρνητικό είναι ότι ίσως χρειαστεί να ξαναδιαβάσετε κάποιους τεχνικούς όρους (Οδυλλικη Ενέργεια)και αρχές για να ξεδιαλύνετε τον λόγο της ύπαρξης του Τάναγκαρ , του ασύλου, των κοινωνικών τάξεων και την επιβολή του Ιχώρ.
.
Μπορεί να το βρει κάνεις με στοιχεία ISBN:9789601625072 καιΣελίδες:280 από τις εκδόσεις Πατάκη . Σχετικά μικρό και με καλή τιμή !

No comments:

Powered by Blogger.