Ads Top

ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΚΤΟΡΑ ΣΙΓΜΟΥΝΔΟΥ: ΒΙΒΛΙΟ 2 - ΡΑΓΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΜΠΡΑΙΑΝ ΚΙΝΥΣτο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσω το δεύτερο βιβλίο της σειράς Οι υποσχέσεις του δόκτορα Συγμουνδού με τίτλο Ραγισμένος καθρέφτης  από τον αγαπημένο συγγραφέα Μπράιαν Κίνυ .  www.briankeaney.com

Mικρό και ευκολοδιάβαστο βιβλίο σε φθηνή τιμή ,μεταφρασμένο από τις εκδόσεις Πατάκη!
Να πω πως έχει ένα εκπληκτικό εξώφυλλο όπου , όποιος έχει μια λατρεία με αγγέλους θα του τραβήξει το βλέμμα αμέσως κι σίγουρα δεν θα το αφήσει από το χέρι του . Η περιέργεια του απλού αναγνώστη τραμπαλίζεται από τα δυο  βασικα στοιχεία της πλοκής  που  ορίζει  ο συγγραφέας .Ένα πλάσμα να εκπέμπει εκτυφλωτικό φως μέσα στο ΑΠΌΛΥΤΟ σκοτάδι της νύχτας πάνω από ένα τεράστιο κήπο-λιβάδι με τριαντάφυλλα. 


Το καλό με το συγκεκριμένο σε σχέση με το πρώτο της τριλογίας είναι πως ο αναγνώστης γνωρίζει περι τίνος πρόκειται και δεν δυσκολεύεται να κατανοήσει τους όρους οδυλλικη ενέργεια καθώς με την εξέλιξη του βιβλίου ο κεντρικός ήρωας Ντάντε Καζαμπόν μαθαίνει να την χρησιμοποιεί στην κυνηγημένη  καθημερινότητα του και για να σώσει τους φίλους του.  

Η γλώσσα του λιτή μα βλέπεις χάρη στην περιγραφική ιδιότητα του συγγραφέα την ιστορία να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια σου μόνο που στο δευτερο βιβλίο δεν ένιωσα να με αγγίζουν τόσο οι χαρακτλήρες.

Το βιβλίο ξεκινά με την διαφυγή του Ντάντε από τα χέρια του Δόκτορα Σιγμούνδου γνωρίζοντας πως πρέπει να αντιμετωπίσει κάτι περισσότερο από ένα  αρρωστημένο ηγέτη. Η άυλη δύναμη από την χώρα του Οδύλλ  έχει καταλάβει το γέρικο  σώμα του ζητώντας εξουσία και υπακοή από όλους. Η ατμόσφαιρα συνεχίζει να είναι μυστηριωδώς ανατριχιαστική καθώς ο Ντάντε κρύβεται στην Νεκρόπολη (τεράστιο νεκροταφείο )και ανακαλύπτει τις νέες του δυνάμεις σε μια σειρά από γεγονότα προσπαθώντας  να σώσει την πολυαγαπημένη του φίλη αλλά και τους Πούκα  αποφεύγοντας με οποιαδήποτε κόστος την σύλληψη του με τον προστάτη του Μαλαχία .Υπεύθυνου του Νεκροταφείου  κι πρώην πιλότου κατά την εξέγερση..

Από την άλλη πλευρά η Μπία δουλεύει ως αδερφή-καθαρίστρια στο Μουσείου του Δρ Σιγμούγνδου και ενώ είχε ξεχάσει οποιαδήποτε μνήμη της περιπέτειας με τον Νταντε ύστερα από την εμφάνιση- κυνηγητό αρχίζει να αμφιβάλει κι να παλεύει με τους δαίμονες της για να αντιμετωπίσει  την αλήθεια και να προστατευτεί. Μαζί με την φίλη της οργανώνουν ένα σχέδιο για να ξεφύγουν κι να βρουν τον Εζεκιηλ Σεμίραμις και τους Πούκα .

Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω εξελίσσετε και η ιστορία του Λούθερ που σε ένα περίπατο στο δάσος με τον κολλητό του πέφτουν στο λιβάδι με τις τριανταφυλλιές ,παράνομη στρατιωτική εποχή και από τότε  ύστερα από ένα συμβατικό συμβάν χάνει την κοινωνική θεση και προσωπική ταυτότητα του  . Μετατρέπεται στον Γκάλλοουγκλας τρομακτικό πλάσμα κυνηγό κυριευμένο με την από σκοτεινή ενέργεια γεννημένο από ατ βάθη του Οδύλλ .
 
Από τη Άλλη ο τραυματισμένος Εζεκιήλ μαζί με τον πιστό Αμπλιγκεν και την Μεβ προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς καταστρέφοντας το νοσοκομείο -βασανιστήριο -ιχώρ -δημιουργία στρατού  υπερδυνάμεων μαχητών ..Και λαμβάνουν μέρος στην μάχη με τους Πούκα όταν επιτίθεται ο ακατανίκητος  κυνηγός με την τρομακτική αρχέγονη  δύναμη του  αγγελη του. 

Ευτυχώς η δυστυχώς ο συγγραφέας ύστερα από μια μεγάλη ανατροπή  σε αφήνει με μια μεγάλη απορία για την κατάληξη των ηρώων   του βιβλίου  που λογικά στην λύνει στο επόμενο  ... Το οποίο κι το έχω κι θα σας πω σε επόμενο άρθρο τη ν γνώμη μου.

Μέχρι τότε Χαιρετισμούς !

No comments:

Powered by Blogger.