Ads Top

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ - KIBERLY DERTING

H υπόσχεση της Kimberly Derting είναι ένα δυστοπικό βιβλίο για τους λάτρεις του είδους ! Ύστερα από μια παγκόσμια ηγεμονία οι δημοκρατικές κυβερνήσεις πέφτουν . Όλα τα έθνη του φανταστικού κόσμου διοικούνται από βασίλισσες . Στο βασίλειο της Λουδανίας οι πολίτες χωρίζονται σε κάστες σύμφωνα με την καταγωγή τους . 
Καθε κάστα μιλάει διαφορετική γλώσσα με κοινή τα Ινγκλέζ . Για κάποιον μυστήριο λόγο η πρωταγωνίστρια Tσάρλι ( Charlaina) καταλαβαίνει όλες τις γλώσσες ,πράγμα αδύνατο καθώς απαγορεύεται η οποιαδήποτε εκμάθηση ή ομιλία ή το κοίταγμα ατόμων διαφορετικής τάξης να συνομιλούν με ποινή θανάτου ..
 Ενα βράδυ σε ένα μυστηριώδες παρακμιακό κλαμπ συνάντα τον Ζάντερ κι από τότε περίεργα πράγματα συμβαίνουν για την ανατροπή ενός ολόκληρου καθεστώτος .Που να γνώριζε ως ο Μαξ παραμόνευε κάθε της κίνηση σαν φύλακας άγγελος !

Μέσα στο review μου ακολουθούν spoilers..

Η υπόσχεση είναι ένας συνδυασμός φαντασίας και δυστοπίας . Τόσο για την ύπαρξη βασιλισσών με μαγικές ιδιότητες όσο για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των χαμηλών τάξεων καθώς η χώρα ελέγχεται υπό την επίβλεψη ένοπλων στρατιωτών η εισροή μεταναστών σε κακή κατάσταση από τις επαναστάσεις των ανταρτών με σκοπό την εκθρόνιση της βασίλισσας.

Θεωρώ πως η ψυχοσύνθεση και οι πτυχές των χαρακτήρων δεν αναπτύχθηκαν όσο θα έπρεπε μιας που μέσα από το κείμενο η βασική παρέα της Τσάρλι παρουσιαζόταν σαν ρηχό κολητιλίκι εφήβων .Έναν τρυφερός παιδικός φίλος( Αρον ) και μιαν αχόρταγη φιλενάδα που ερωτοτροπεί με κάθε αρσενικό που συναντά (Μπρουκ) . Ευτυχώς καθώς η ιστορία εξελίσσετε μέσα σε λίγες μέρες η συγγραφέας μας παρουσιάζει μια ευχάριστη ανατροπή που ξαφνιάζει τον αναγνώστη ευχάριστα μετατρέποντας την σε αρχηγό της αντίστασης αποκαλύπτοντας μυστικά για το υπόβαθρο της .Ένα άλλο στοιχείο που κάνει εντύπωση ήταν το φλερτ μεταξύ των βασικών ηρώων .

Μέχρι το τέλος του βιβλίου δεν ξεκαθαρίστηκε γιατί ο Μάξ έδειξε τόσο έντονο ενδιαφέρον και πώς ερωτοχτυπήθηκε αποτέλεσμα να εμφανίζεται στα σημεία που βρισκόταν η Τσαρλι . Η κατανόηση της αρχαίας βασιλικής γλώσσας και η κοινή καταγωγή τους θα μπορούσε να μαντέψει ο αναγνώστης ..

Από την άλλη όμως ευχαριστήθηκα την στενή αδελφική σχέση μεταξύ της Τσάρλι και της μικρής Αντζελίνας .Πραγματική αγάπη, στοργή μεταξύ αδερφών και ανιδιοτελής αυτοθυσία !

Υπήρχαν κάποιες στιγμές που οι χαρακτήρες πηγαινοέρχονταν κανοντάς το βαρετο αλλά μετα απο ενα δυο κεφάλαια έφτιαξε .

Υπόγειες σήραγγες εγκαταλελειμμένου σιδηροδρόμου που οδηγούν ύστερα από απολήξεις κι μυστικά περάσματα σε έναν νέο αρμονικό οικισμό μες τα έγκατα της γης απελευθερωμένο από τους αυστηρούς κανόνες της ηγεμονίας .Αρχηγείο ανταρτών με πολλά οπλοστάσια κι κρυφές εξόδους σε όλες τις πλευρές της Λουδανίας . Σειρήνες πολέμου , εκτελέσεις , βομβαρδισμοί ένοπλοι στρατιώτες κι μάχες!

Αφού καλά κριμένα μυστικά αποκαλύπτονται η Τσάρλι δεν έχει παρά να δεχτεί την μοίρα της αντιμετωπίζοντας την βασίλισσα με όλο το βασίλειο να υποκλίνεται στα πόδια της. Ενωμένοι οι ευγενείς με τους επαναστάτες Ζάντερ ,Ιντερ εναντιώνονται στην την ηγεμόνα που ψάχνει νέο σώμα να αδειάσει την κουρασμένη ψυχή της προδομένη από τον αγαπητό εγγονό της ...

Πως θα καταφέρει να επιβιώσει στον σκοτεινό χείμαρρο κακίας και άσχημων αναμνήσεων χωρίς να της κατασπαράξουν την ψυχή ?

VickyGB 

KIBERLY DERTING -THE PLEDGE



Εαν θελετε να αγοράσετε το βιβλίο παρακαλώ πατήστε εδώ 

No comments:

Powered by Blogger.