Ads Top

Easter moments !! Πασχαλινές στιγμές !Easter moments !! Πασχαλινές στιγμές !
Λοιπόν καταρχήν να πώ :
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους  με υγεά αγάπη και χαρά !!
Παραπάνω βλέπετε μερικές  Παχαλινές στιγμές απο το φωτογραφικό μου αλμπουμ  όπως τις απαθανατίσαμε με τον φακό  της καμεράς μας .. Απο απλά διακοσμητικά  ,κατοικίδια στην ταράτσα (εχουμε άλλα τόσα στον κήπο :p ) εώς το κλασικό ελληνικό παραδοσιακό τραπέζι χααχχαα Δεν γίνεται να λείπει το αρνί ή το κοκορέτσι  πόσο μάλλον τα κόκκινα αυγά ..
Πολλά ευχαριστώ στον αδερφό μου τον Νίκο που το έφτιαξε παλεύοντας με τα εντόσθια  όσο εγώ έπλαθα την τυρόπιτα και ύστερα εφτιαξα το τζατζίκι ..
Κρασάκι΄ή  μπύρα  , φέτα  και μπόλικη σαλάτα με την οικογένεια γύρω  απο το τραπέζι .. Και το πιο αστείο με την ελληνική οικογένεια είναι οτι αν το σπίτι σου αποτελειται απο αλλους τόσους ορόφους με συγγενείς  θα  σου δώσουν ακόμη κι αλλό φαί  για παράδειγμα ...δώρο ένα κοντοσούβλι , γαρδούμπές η σπληνάντερο ! Ε να μην δοκιμάσεις και την σπανακόπιτα της θείας που την έστειλε απο το χωριό μαζί με τν τενεκέ λάδι, ελιές  και  κουλούρια  τόσα κm  μακρυά ..
Ετσι ρε αδερφέ για να πέσεις σε κόμμα απο το φαγητό ... χαχαχα
Και εκεί που πας να την γλυτώσεις με ένα μικρό οικογενειακό γεύμα , έρχονται και όλοι οι συγγενείς ..Βεβαια μπορεί να έχουν ξεμείνει μερικοί   απο το βραδυ εκεί   για την πεντανόστιμη μαγεiρίτσα ..Μια μέρα που μέχρι και τα μεσάνυχτα τρως ..Γιατι στο τέλος γίνεται ένα τεράστειο οικογενειακό τραπέζι  με όλους τους φίλους κ συγγενείς.. Είμαστε Έλληνες ο καθένας   είναι ευπρόσδεκτος πασχαλιάτικα :) Πάντα θα υπάρχει ένα πιάτο φαγητό  για κάποιον περαστικό ..
Και όχι μόνο αυτο ..Αφού μαζευτεί το μισό σόι σπιτι σου  χερετάς το άλλο μισό που είναι στην απέναντι ταράτσα και γυρνάει τις  σούβλες πίνοντας ούζα .. Και σε ακούει και ολη η γειτονιά να μεταδίδεις ευχες  στο τετράγωνο .Aλλα επειδή το ίδιο κανουν και αυτοί ειναι απόλυτα φυσιολογικό ..
Και φυσικα επειδή ζούμε στο 2012 και έχουμε και τεχνολογια..Να είναι καλά το skype .. Πρώτα Χτυπάς υπερατλαντικό τηλεφώνημα στις USA  , στην Αυστραλία , στο Καναδά , στην Γερμανία, στο Βέλγιο  και όπου αλλού υπάρχουν 'Ελληνες (Βολιβία , Κίνα , UK ..ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ) για να μάθεις τα νέα απο τους άλλους συγγενείς στο εξωτερικό  μετά κάνεις και μια κλήση skype  ετσι για να συστηθείς  με τους συγκεντρωμένους  συγγενείς μπροστά απο την κάσμερα  που σε θυμούνται τόσο δα μικρο παιδι  και οι μαμάδες να φέρουν στην κάμερα τα ταψιά με το φαγητό και τις κατσαρόλες  , να ανταλάξουν συνταγές ..Να πούν και τα νέα των τελευταίων 5-6 χρόνων δείχνοντας το πασχαλινό τραπέζι  .Να κάνουν τουρνέ γύρω απο το σπίτι  για να δουν το περιβάλλον που μένουμε  , με την ελπίδα  μήπως πάρουν και μυρωδιά απο το αρνί που ψήνεται στην σουβλα και το πως εχει αλλάξει η περιοχή τα τελευταία πενήντα χρόνια απο τότε που έφυγαν.
Αγεια σου  βρε αδερφέ χαχαχα  Αυτά είναι :)
Σαν το Ελληνικό Πάσχα πουθενά αλλού .. Ένα απο τα πολλά  στοιχεία που μας κάνουν μοναδικούς σε όλο τον κοσμο..
VickyGB

 
 

No comments:

Powered by Blogger.